TRT Arapça Türk dizisi yayınlamalı

Arap Dünyası bizim dizilerimize bayılıyor. Sadece Araplar değil mesela İran'da da durum öyle. Ancak Araplar bu durumdan çok rahatsız. O kadar rahatsızlar ki dizilerin engellenmesi için uydurulan laflardan biri  "Anneni Türk...

Arap Dünyası bizim dizilerimize bayılıyor.

Sadece Araplar değil mesela İran'da da durum öyle. Ancak Araplar bu durumdan çok rahatsız. O kadar rahatsızlar ki dizilerin engellenmesi için uydurulan laflardan biri  "Anneni Türk televizyonlarında gördüm." 

Böylesi sözler bile Arapça konuşan coğrafyanın Türk dizilerine olan bağlılığını engelleyemiyor. İşte Suudi Arabistan'da yapılan saray darbesinin son kurbanlarından biri de bizim bu diziler oldu. 

Arapça konuşan coğrafyanın en büyük yayın kuruluşu  MBC. Başkanı da  Velid el-İbrahim. İbrahim'in, kız kardeşi 2005 yılında ölen Kral Fahd’ın eşlerinden biri. Yani eski Kralın kayınçosu. Diğer hissedarlar da aynı akraba çevresinden. İşte bu MBC bizim önemli dizilerimizi alıp tüm bölgede yayınlıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar