İran ile Amerika aynı noktada buluştu

Amerika malum. İran düşmanı. İsrail ile birlikte. Ellerinden gelse hemen dalacaklar. Bir yandan Körfez ülkelerini örgütlüyorlar, diğer yandan Suudi Arabistan’ından Mısır’ına kadar Arap ülkelerini....

Amerika malum. İran düşmanı. İsrail ile birlikte.

Ellerinden gelse hemen dalacaklar. Bir yandan Körfez ülkelerini örgütlüyorlar, diğer yandan Suudi Arabistan’ından Mısır’ına kadar Arap ülkelerini. Amaçları İran’ı çevrelemek. Tek eksikleri Türkiye. Eğer Türkiye’yi de bu ortaklığa katabilseler keyiflerine doyum olmaz.

İran’da benzer duyguları Amerika için besliyor. Hisler karşılıklı yani. İsrail için düşündüklerini söylemeye bile gerek yok. Ekonomisini alt-üst etme pahasına sağlayabildiği her yerde etkinlik sağlamaya çalışıyor.

Ama ikisinin ortak bir noktası var. PYD sevgisi. Meğer ne çok severlermiş PYD’yi ve onun silahlı kanadı YPG’yi. Amerika başlangıçta “DEAŞ ile mücadele” adı altında PYD ile ittifak kurdu. DEAŞ bitince söylem değişti, “Bölgedeki İran etkinliğini kırmak” oldu. İran ise İsrail uçaklarının bombalamalarına rağmen Suriye’de var olmaya, tutunmaya kararlı. Yani bildiğin sahada çatışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar