Amerika-Türkiye soğuk savaşı

Adını koyalım. Bu yaşadığımız günler Amerikan sisteminin (Eski-yeni-Demokrat-Cumhuriyetçi fark etmez. Tüm bir yönetim sisteminden bahsediyorum.) Türkiye ile soğuk savaşıdır. Hani tam savaş gibi değil...

Adını koyalım. Bu yaşadığımız günler Amerikan sisteminin (Eski-yeni-Demokrat-Cumhuriyetçi fark etmez. Tüm bir yönetim sisteminden bahsediyorum.) Türkiye ile soğuk savaşıdır. Hani tam savaş gibi değil de fırsatını buldukça karşındakine bir iğne batırma, kafasına taş atma, ayağına çelme takma babından. Dolaylı bir savaş.

Aslında çok uzun ve yıpratıcı bir süreçtir soğuk savaşlar. Amerika’nın özellikle İkinci Dünya Savaşı sonrası çok iyi öğrendiği bir iştir. Kimi zaman başarılı olmuştur, kimi zaman başarısız. Ama hep denemiştir.

En temelinde, “Ülkelerin kendi halklarına bırakılamayacak olduğu” düşüncesi yatar. Hedef alınan ülkenin eşitliğini esas almaz. Güdülebilecek bir sürü olarak görülür. “Doğru yola çekilecek” insanlar yığını.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar