Nükleer silahlarınızı hemen geri alın

Amerika’daki yeni tartışma Türkiye’deki nükleer silahların geri alınması. “Güvenilmez” olduğumuz için silahlar geri çekilmeliymiş. Sanki silahlar bizim. Sanki Türk halkından gizli olarak...

Amerika’daki yeni tartışma Türkiye’deki nükleer silahların geri alınması. “Güvenilmez” olduğumuz için silahlar geri çekilmeliymiş. Sanki silahlar bizim. Sanki Türk halkından gizli olarak yerleştirilmemiş gibi. 

Gerçekten inanarak söylüyorlar. Türkiye topraklarında bulunan Amerikan nükleer silahlarının bizim yararımıza olduğunu. Bu kadar bencil bir miyopi ile dünyaya bakıyorlar işte. Aslında tam tersi. Topraklarımızda nükleer silah bulunduğu için nükleer silahların hedefi oluyoruz. Sanki babamızın hayrına o silahlar burada.

1962’de ünlü Küba krizi çıkıp Amerika ile Sovyetler Birliği dünyayı nükleer savaşın eşiğine getirdiğinde ortaya çıkmıştı ki, Amerika Türkiye’ye gizlice nükleer füzeler yerleştirmişti. Bu halktan saklanmıştı. Sonradan ortaya çıktı ki Amerika 1959’da Türkiye ile anlaşmış, 1961’de ise Jüpiter füzelerini gizlice yerleştirmişti. Ünlü İncirlik Üssü’ne.

Anlaşmanın Menderes döneminde imzalanması, ancak askeri darbe döneminde uygulanması bu konunun iktidarda kimin olduğuyla bağlantısı bulunmadığını ortaya koyuyor. Anlayacağınız hepsi aynı.

İşte Küba krizini sonlandırmak için Sovyetlerin şartlarından biri o füzelerin Türkiye topraklarından çıkarılmasıydı. Karşılığında da Sovyetler, Küba’ya nükleer füze koymaktan vazgeçecekti. Gizli zannediliyordu ama sadece Türk halkından gizliydi. Yoksa Sovyetler biliyordu. Ve muhtemelen kendi nükleer füzelerinden bir bölümünü de bizim üzerimize çevirmişlerdi zaten. Yani onlar da hiç masum değildi anlayacağınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar