Ünlüler nasıl dolandırılıyor?

Bunlar bir grup. Gariban vatandaşları polis, savcı, jandarma gibi konuşarak aldatıyorlar. Ama vatandaştan her zaman para çıkmıyor. Çıksa da dişlerinin kovuğuna gitmiyor. Şimdi de iş adamlarına ve...

Bunlar bir grup. Gariban vatandaşları polis, savcı, jandarma gibi konuşarak aldatıyorlar. Ama vatandaştan her zaman para çıkmıyor. Çıksa da dişlerinin kovuğuna gitmiyor.

Şimdi de iş adamlarına ve tanınmış sanatçılara sardılar. En son şarkıcı Bülent Serttaş kendisini Erzincan Valisi olarak tanıtanlar tarafından 15 bin lira dolandırılmış. Haberde detayları yok. Ama ben size nasıl çalıştıklarını anlatayım. 

Haziran ayı ortası. Tanınmış iş adamı olan ve gazetelerde sıkça gözüken bir dostumla oturuyoruz. Telefonu çaldı. Karşı tarafta bir ses: “Ben Diyarbakır il Valiliği Özel Kalem Müdürü …. …. . Sayın Valimi bağlıyorum.”

Dostum eliyle telefonu kapattı ve bana dönüp “Bunlar dolandırıcı” dedi. Hemen anlamıştı. Çünkü tesadüf kendisi de Diyarbakırlıydı. Üstelik, vali bey ve özel kalem müdürü ile hem tanışıyor hem seslerini tanıyordu.

Arayanlar derslerini çalışmışlardı. Özel kalem müdürünün adı doğruydu. Doğal olarak valininki de. 

Dostum hiç bozuntuya vermedi. Vali taklidi yapan dolandırıcı aldı telefonu. Önce iş adamını iyice övdü ve tıpkı Bülent Serttaş’a yaptıkları gibi bir tekerlekli sandalye kampanyası için yardım istedi. İstedikleri rakam 100 bin liraydı. Bu paranın verecekleri bir hesaba yatırılmasını istiyorlardı. Bu hesap İstanbul’da tekerlekli sandalye üreten bir kişiye aitti. İş adamı hiç bozuntuya vermedi. Önce yardım yapmaktan son derece mutlu olacağını söyledi, ancak şüphelendirmemek için ufak bir pazarlık yapmayı da ihmal etmedi. Rakamın büyük olduğunu vurguladı ve sonunda 80 bin liraya anlaştılar. Ancak bir sorun vardı. İş adamı tatildeydi ve para yollayamazdı. Biraz beklemeleri mümkün olabilir miydi acaba?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar