Kore'de savaş çıksa kimse 'Altın'ı tutamaz

Kuzey Kore bir komünist ütopya ülkesi mi? En komünistler bile bunu iddia edecek durumda değil. Küba’ya duyulan romantik hislerin Kuzey Kore ve liderine karşı duyulduğunu hiç zannetmiyorum. Her şeyden önce babadan oğula, sonra...

Kuzey Kore bir komünist ütopya ülkesi mi? En komünistler bile bunu iddia edecek durumda değil. Küba’ya duyulan romantik hislerin Kuzey Kore ve liderine karşı duyulduğunu hiç zannetmiyorum. Her şeyden önce babadan oğula, sonra da toruna geçen bir iktidar. Adını ne koyarsanız koyun bir mutlakıyettir. Oligarşidir.

Amerika ve Kuzey Kore arasındaki gelişmeler malum. Tekrar edip uzatmaya gerek yok. Eğer ikisi arasında bir çatışma çıkarsa olabilecekleri tahmin edebiliriz.

Öncelikle Amerikalıların biz sözünü hatırlamak gerekiyor: 

“Kuzey Koreliler ya tehdit altındayken pazarlık eder ya da başka şekilde elde edemeyeceği şeyleri talep ettiğinde.” Bu söz Amerikalıların Kuzey Kore ilişkilerine yaklaşımını güzelce özetliyor. Şu anda Amerika tehdit ediyor, Kuzey Kore alamayacağı şeyleri istiyor. Her iki durum da var anlayacağınız.

Her şeyden önce bakmayın siz Kuzey Kore’nin efelenmesine. “Guam’ı vururum” falan demesine. Asıl hedef Japonya. Guam’ı vuran Japonya’yı da vurur. Sıkıntı orada. Üstelik bu durum İkinci Dünya Savaş’ı sırasında yaptıkları olağanüstü zulüm yüzünden hala Japonya’dan nefret eden Güney Korelilerin bir kısmına da sempatik gelebilir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar