Arda Turan kurşun zehirlenmesi olabilir

Barcelona'da oynayan Arda Turan tatilini Çeşme’de geçirdi. Bu sırada ise (Eğer abartılmamışsa) Yeni Asır’ın haberine göre bir oturuşta tam 200 midye dolması yedi. Haber bu. Afiyet olsun. Ama bildiğin intihar...

Barcelona'da oynayan Arda Turan tatilini Çeşme’de geçirdi. Bu sırada ise (Eğer abartılmamışsa) Yeni Asır’ın haberine göre bir oturuşta tam 200 midye dolması yedi. Haber bu. Afiyet olsun. Ama bildiğin intihar etmiş. Şimdi size Arda Turan’ın neden intihar ettiğini anlatayım.

Niyetim Arda Turan’ın zaten bir sürü hekim kontrolü altında olan sağlık durumunu anlatmak değil. Derdim ondan yola çıkarak midye yiyecek olan sizleri uyarmak.

Kurşun, kadmiyum, arsenik ve civa. Hepsi hayatımızın içinde bulunan son derece zehirli ağır metaller. Bu zehirli ağır metaller denizlere kavuştuğunda dibe çökerler. Bilin bakalım dipte ne var? Tabii ki midyeler.

Midyeler iki kabuklarını açıp kapayarak beslenirler. Bu sırada suyun içinde ne varsa bünyelerinde tutar, biriktirirler. Bunlar öylesi melanet şeylerdir ki bunu kim yerse vücudunda birikmeye başlar. Eğer bu midyeyi balık yerse ölür. O balığı martı yerse yine ölür. İnsan yerse ağır zehirlenmeye maruz kalır. Çünkü bu ağır metaller kanımızdaki proteinlere tutunur. Bu da son derece kötü bir şeydir.

Şimdi size halk ağzıyla “Dıdının dıdısı” gibi gelecek ama inanın öyle. Ve bu gerçekten ciddiye alınacak bir durum. Ağır metaller sayılamayacak kadar çok insanın hayatını kaybetmesine yol açıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar