Yoksa FETÖ kazandı mı?

20 Mayıs günü, Sözcü gazetesinin 20 sayfası da bembeyaz çıktı. Günlük yazı köşelerinin çerçeveleri çizilmiş, yazarlarının isimleri ve resimleri konulmuş, ama onların da...

20 Mayıs günü, Sözcü gazetesinin 20 sayfası da bembeyaz çıktı. Günlük yazı köşelerinin çerçeveleri çizilmiş, yazarlarının isimleri ve resimleri konulmuş, ama onların da içleri boş bırakılmıştı.
Türkiye geçmişte daha önce de benzer olayları yaşamış, DP iktidarının 27 Mayıs’a doludizgin gittiği günlerde de gazeteler sansür edilen haberlerin bulunduğu yerler beyaz bırakılarak çıkmıştı.
O beyaz boşluklu gazeteler, Türk basınının kara günlerinin göstergeleri olarak arşivlerde durmaktadır.
Bu kez bir gazete beyaz boşluklarla değil, tepeden tırnağa bembeyaz çıkmaktaydı.
Gazetenin 20 Mayıs sayısının bembeyaz çıkması, 19 Mayıs’ta Sözcü’ye yönelik girişimler yüzünden, Türk basın tarihinin kapkara günlerinden birini yaşamış olması yüzündendi.
19 Mayıs günü gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, mali işler sorumlu müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüse iştirak ve FETÖ’ye üye olmamakla birlikte, örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla gözaltı kararı alınmıştır.
Ne yazık ki, 13 mensubu, benzer abes iddialarla aylardır Silivri’de tutuklu bulunan Cumhuriyet’in okurlarının da çok yakından bildikleri gibi, bu ilk olay değildir.

***

Birçok olay birbirine eklenmekte ve şu anda hapishanelerindeki gazeteci sayısı açısından dünya birincisi olan Türkiye basın tarihinin en karanlık dönemini yaşamaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 624 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 182 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 85 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 67 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar