Yalnızlık

Temel Almanya’da otoyola tersten girmiş. Bir de bakmış ki, arabalar karşısından gelip, sağından solundan geçerlerken flaşörlerini yakıyor, klakson çalıyorlar... Tam bir hercümerç. Arabanın radyosunu...

Temel Almanya’da otoyola tersten girmiş. Bir de bakmış ki, arabalar karşısından gelip, sağından solundan geçerlerken flaşörlerini yakıyor, klakson çalıyorlar... Tam bir hercümerç. Arabanın radyosunu açmış, ne olduğunu anlamak için, bir anons: 
- 6 numaralı otoyolda bir araç tersten girdi. Bütün sürücülerin dikkatine sunulur. 
Temel gülmüş ve radyodaki anonsu yanıtlamış: 
- Ne biri be, hepisu hepisu tersten cirmiştur. 
Ne zaman Tayyip Bey ya da hükümetinden biri (sakın kimse çıkıp da bu Ahmet Davutoğlu hükümetidir demesin!) konuşsa aklıma bu fıkra geliyor. 
Biri Tayyip Bey’in hoşuna gitmeyen bir şey söyledi, bir karar mı verdi, cevap hazır. 
- Yanlış yapıyor! 
Her zaman her konuda Tayyip Bey haklı, Tayyip Bey doğru karşısında olanların, tersini söyleyenlerin hepsi yanlış. 
Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu perşembe günkü açıklamasında, Suriye konusunda aynı şeyi yapıyor ve kendileri dışında herkesin haksız olduğunu ileri sürüyordu. 
Sinirlioğlu da konuşmasından belli olduğuna göre, patronu gibi Esad takıntısı içine girdiğinden, olayları izleyemiyor, gelişmelerin gerektirdiği esnekliği gösteremiyordu. 
O yüzden de Türkiye’nin yalnızlığı gözle görülür biçimde artıyordu.

***

Türkiye’nin yalnızlığı gözle görünür biçimde artarken Rusya’nın da oyuna girmesiyle, bölgede olaylar, uzmanların belirttikleri gibi hızlanmaya başlıyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 624 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 182 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 85 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 67 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar