‘Vatana ihanet’ bu olmasın?

Üçüncü köprü, üçüncü havaalanını durdurmaya kalkarlarsa karşılarında beni bulurlar. Koalisyon görüşmelerinin başladığı sırada bu sözleri...

Üçüncü köprü, üçüncü havaalanını durdurmaya kalkarlarsa karşılarında beni bulurlar. 
Koalisyon görüşmelerinin başladığı sırada bu sözleri söyleyen, Tayyip Erdoğan
“Durup dururken bu konuşma nereden icap etti?” diyenler için tercümesini verelim: 
- Anayasal sınırlarıma çekileceğim diye hayal görmeyin! Ben buradayım bilin! 
Bu durumda kimse AKP ile koalisyona girer mi, sorusunu bir yana bırakıp gelelim, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı konularına. 
Bu alanda karar verme yetkisi siyasi iktidarın, yani hükümetindir. 
Üçüncü köprüye de, üçüncü havaalanına da nasıl hükümet karar vermiş ise, yine hükümet vazgeçebilir. 
Bu konuda cumhurbaşkanının herhangi bir müdahale yetkisi yoktur. 
Cumhurbaşkanının yetkileri, anayasanın 101. maddesinde belirtilmiştir. Daha önce, TBMM tarafından nitelikli çoğunlukla seçilen cumhurbaşkanının halk tarafından doğrudan seçilmesiyle ilgili değişiklik, yetkileri konusundaki herhangi bir değişikliğe yol açmış değildir.

***

Anayasanın 101. maddesine göre, cumhurbaşkanının, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı gibi konularda herhangi bir yetkisi yoktur. Hükümet bunların yapımını durdurabilir. 
Hele hele, üçüncü köprünün yapımına karşı bir yargı kararı da olduğu düşünülürse, yapılmamasında değil, yapılmasında anayasal bir sakınca olduğu görülür. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 194 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 94 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar