Türk olmak nerede zor değil ki?

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Sirmen’in bugünkü (11.02.2022)’’ Türk olmak nerede zor değil ki? ‘’ başlıklı yazısı.

Türk olmak nerede zor değil ki?

Almanya’nın, geçen hafta içinde, çifte vatandaşlığı kazanmış olanların, bu haklarının sonraki kuşaklara geçmeyeceği yönündeki kararını duyunca aklıma, yeni okuduğum “Kızılordu Süvarisi Trabzonlu Hacı Hasan ve Yedinci Oğlu” kitabı geldi. Kendini iç savaşın ortasında Rusya’da ve Kızılordu süvarileri saflarında bulan Trabzonlu Hasan’ın yedinci oğlu Hakkı Keskin, uzun yıllar Almanya’da çifte vatandaşlık, göçmen işçilerin tüm hukuki sorunları ve vatandaşlık hakları gibi konuların uzmanı olmuş bir kişi.

Kendisiyle hukukum elli yıl öncelere dayanan, Hamburg Üniveritesi öğretim üyesi, Hamburg Eyalet Parlamentosu üyesi, nihayet 1993 yılında, Almanya’nın ilk yabancı ve Türk kökenli milletvekili olan, Kızılordu Süvarisi Trabzonlu Hacı Hasan’ın yedinci oğlu Hakkı Keskin, Hamburg’daki akademisyenliğinden de önce, öğrencilik yıllarından başlayarak bu ülkedeki yabancı ve de Türk işçilerin haklarının koruyucusu olmuş, bunların yeni yaşamlarında yeni toplumlarına uyum sağlamaları için çalışmalar yapmış, Türk ve yabancı işçilerin çifte vatandaşlık konusu da dahil, bütün sorunlarında önce uzman kişi, akademisyen olarak, sonra bu toplulukların temsilcisi ve Almanya milletvekili olarak görüşlerine başvurulan, eserleri incelenen saygın bir kişi olarak tanınmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar