Teröre karşı

Bugün saat 16.30’da Ankara’da sivil toplum örgütleri, Sıhhiye’den başlayan bir yürüyüş düzenleyecekler. Katılımın yüksek olması, yürüyüşün teröre karşı...

Bugün saat 16.30’da Ankara’da sivil toplum örgütleri, Sıhhiye’den başlayan bir yürüyüş düzenleyecekler. Katılımın yüksek olması, yürüyüşün teröre karşı kararlılığa yakışır bir vakar içinde geçmesini dilerim. 
Terör cevapsız bırakılmaması gereken toplumsal bir beladır. 
Teröre seyirci kalan yeterli tepkiyi göstermeyen toplumlar gibi yanlış tepkiler veren toplumlar da onun karşısında yenilmeye ve onun istediği doğrultuya girmeye mahkûmdurlar. 
Terör, insanları sindirmeyi, toplum düzenini zıvanadan çıkarak bozmayı amaçlar, bunlar gerçekleştiği zaman da amacına ulaşmış olur. 
Cizre örneğine bakarsak... 
Devletin Cizre’de olanlara göz yumması, bir kalkışmaya aldırmaması, terör örgütünün yönetimin dizginlerini eline almasına seyirci kalması beklenemez. 
Böyle bir davranış hangi mülahazayla olursa olsun, vahim sonuçlar doğuracak bir yanlıştır. 
Son olaylar, “çözüm sürecinde” devletin velev ki barışcıl mülahazalarla olsun, bir şey olmuyormuş gibi görünürken bölgede erkin, alan hâkimiyetinin terör örgütünün eline geçmesine seyirci kalmasının affedilmez aymazlık olduğunu göstermiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar