‘Tanrım beni baştan yarat!’

Siyasi yaşamda, yüzde 25 bandına sıkışıp kalmış, ne uzayıp, ne kısalmak konumundayken oyunu binde bilmem kaç mesabesinde arttırmayı ilerleme olarak nitelemeye kalkmak, halkın zekâsıyla alay etmektir ve bu...

Siyasi yaşamda, yüzde 25 bandına sıkışıp kalmış, ne uzayıp, ne kısalmak konumundayken oyunu binde bilmem kaç mesabesinde arttırmayı ilerleme olarak nitelemeye kalkmak, halkın zekâsıyla alay etmektir ve bu hareket bile, başlı başına bir istifa çağrısı nedenidir. 
Keşke bu açıklama yapılmasaydı da bunları yazmak zorunda kalmasaydık.
Bunun dışında otomatiğe bağlanmış, “Kılıçdaroğlu istifa!” çağrılarına katılmıyorum. 
Katılmıyorum, çünkü CHP’nin sorunu salt Kılıçdaroğlu sorunu değildir. 
Bu gerçeği daha Kılıçdaroğlu ilk başa geldiğinde söylemiştim; defalarca da bıkmadan söyledim. 
Deniz Bey kaset skandalıyla görevinden ayrılmadan önce de işlevini yitirmişti ve bu olgu, donanımlı, dürüst bir kişi olan, akademisyen genel başkanın kişisel eksikliğinden kaynaklanmıyordu. Tersine Deniz Bey’in fazlası vardı, eksiği yoktu. 
Zaten aksi olmuş olsaydı, çok kolay olacak, “gitti Deniz Bey, geldi Kemal Bey”formülü ile her şey çözülecekti. 
Ama öyle olmadı; Deniz Bey gitti, Kemal Bey geldi, oylar kıpırdamadı, aynı kaldı. 
Oysa bu ataleti gidermek için neler neler yapılmadı.

***

Partisine “Yeni CHP” diyecek ölçüde, neo liberal politikalara bodoslama dalmış olan Kemal Bey, işi, partiye Mehmet Bekaroğlu’nu tepeden paraşütle indirmeye kadar vardırmıştır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar