Rüzgârla gelen...

Türkiye’de siyaset kurumu bir gün Sayın Gül ile buluşacak. Tayyip Bey’in hayatında son duymak isteyeceği bu cümle, Abdullah Gül ile Cemil Çiçek’in odasındaki görüşmeden...

Türkiye’de siyaset kurumu bir gün Sayın Gül ile buluşacak. 
Tayyip Bey’in hayatında son duymak isteyeceği bu cümle, Abdullah Gül ile Cemil Çiçek’in odasındaki görüşmeden çıkışta AKP milletvekili Necati Göktaş tarafından söylenmiş. 
Görüşme, Süleyman Demirel’in cenazesinden sonra, Abdullah Gül ile TayyipErdoğan’ın Meclis Başkanı’nın TBMM’deki odasında gerçekleşen ve bir saat süren konuşmaları sonrasına rastlıyor. 
Necati Göktaş’ın Ankara’da bu sözleri söylediği sıralarda, Washington’da da ABD Kongresi’ne bağlı düşünce kuruluşlarından olan Kongre Araştırma Merkezi’nin Ortadoğu uzmanı Jim Zanotti tarafından kaleme alınan raporda, “Diğer partilerinRecep Tayyip Erdoğan’ın önceliklerine karşı dirençleri, AKP’nin önde gelenlerineErdoğan’dan daha bağımsız farklı bir gündem ve siyasal kimlik geliştirme fırsatı sağlayabilir” deniyordu. 
İşte size şuyuu vukuundan beter bir durum. 
Bir zamanlar Tayyip Bey’in parlak geleceğinin ilk keşfedildiği ve kendisine küresel ılımlı İslam lideri kaftanının ilk biçildiği yer olan Washington’da, artık despotun sonunun başlangıcını öngören analizler yapılmaya başlanmış bulunuyor. 
Zanotti daha da ileri gidiyor ve raporunda şu satırlara yer veriyordu: “Seçim sonuçları, Erdoğan’ın otoriter ve muhtemelen İslamcı arzularına geç kalmış olan bir fren oluşturuyor.” 
Rapor, iki binli yılların başlarında ABD’de dizayn edilmiş, burada kotarılmış modelin miadının dolduğunu haber veriyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 192 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 93 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar