Rusya’nın tavrı bile daha iyi

Türkiye’nin resmi Başbakanı Ahmet Davutoğlu, bu yılki New York temaslarında, Suriye politikasında ne kadar yalnız kaldığını, çok acı bir şekilde anlamış...

Türkiye’nin resmi Başbakanı Ahmet Davutoğlu, bu yılki New York temaslarında, Suriye politikasında ne kadar yalnız kaldığını, çok acı bir şekilde anlamış olmalıdır. 
Gerçekten, ABD ile Rusya’nın, açıkça bu şekilde ifade edilmese bile, Esad’ın hiç değilse şimdilik kalması konusunda anlaşmaları üzerine, “Esad hemen gitsin!” diyen tavrıyla Davutoğlu, Suudi Arabistan ile baş başa, yalnız kalmıştır. 
New York’ta Obama ile Putin’in kararlaştırılandan daha uzun süren görüşmeleriyle ilgili açıklamasında ABD Dışişleri Sekreteri John Kerry iki ülkenin temel ilkeler hususunda anlaştıklarını söyledi. 
Bu temel ilkeler Suriye’nin laik yapısı ile toprak bütünlüğünün korunması, IŞİD’e karşı mücadelenin devam etmesi ve bunu sağlamak üzere, kontrollü geçişin sağlanmasıdır ve bu sonuncu husus Esad’lı bir geçiş dönemi anlamını taşıyor.

***

Batı’nın, Ankara’yı Suudilerle birlikte yalnızlığa iten politikasındaki değişiklik, göçmenlerin sınırlarına dayanmaları üzerine, Suriye’de yarattıkları istikrarsızlığın eninde sonunda kendilerine de sıçrayacağı acı gerçeğini göçmenler aracılığıyla görmüş olmalarından kaynaklanıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar