‘Onları engelle, sen de gelme!’

Alman Başbakan’ı Angela Merkel pazar günkü kısa Türkiye gezisinin rotasını, sırf diktatörle sarayında fotoğraf vermemek için, Ankara’dan İstanbul’a çevirdi. Ama yine seçimlere az kala...

Alman Başbakan’ı Angela Merkel pazar günkü kısa Türkiye gezisinin rotasını, sırf diktatörle sarayında fotoğraf vermemek için, Ankara’dan İstanbul’a çevirdi. Ama yine seçimlere az kala destek görüntüsü verdiği için eleştiri oklarına hedef oldu. 
Ne var ki, başlıca hedefi Almanya olan göçmen krizini iyi yönetemediği gerekçesiyle popülaritesi büyük darbe yemiş olan Merkel’in bu eleştirilere kulak asacak hali yok. O “denize düşen yılana, göçmen dalgasının ortasına düşen kime olursa olsun sarılır” diyerek, krizin çözümü için Türkiye’ye bel bağladı. 
Pazar günkü kısa Türkiye gezisi işte bu oyunun çirkin pazarlıklarını sürdürmek için yapıldı. 
Her ne kadar baş başa görüşmelerin sonunda, Başbakan Davutoğlu Merkel’in ziyaretinin siyasal mülahazalara değil, tümüyle insani nedenlere dayandığını söylese de durum değişmiyor. Çirkin plan müzakere masasının ortasında sırıtıp duruyor.

*** 

Tüm Avrupa’yı ve de özellikle Almanya’yı panikleten mülteci kriziyle ilgili olarak, Yunanistan’ın kendisine yüklenmek istenen rolü benimsemediği Başbakan Çiprastarafından açıklandı. 
Ve ortaya çok garip bir durum çıktı. AB üyesi olan Yunanistan bir AB sorunu olan göçmen krizinin çözümü konusunda, kendisine önerilen yükümlülük çerçevesinde, Ege’de Türkiye ile işbirliği yaparak, göç dalgasını önleyecek önlemler almayı, Ege’de ulusal çıkarlarına yönelik tehditler bahanesiyle geri çevirirken, AB’ye üyelik için 50 yıldır bekleyen, sürekli istiskal edilen Türkiye, bütün sorumluluğu üstlenmeyi kabul etmek garabetini göstermiştir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar