‘OHAL kalkıyor!’

24 Haziran seçimleri sonrasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde anayasanın 119. maddesine dayanılarak ilan edilen olağanüstü halin kaldırılacağı bizzat Türkiye’nin tek yetki sahibi, etkili kişisi tarafından...

24 Haziran seçimleri sonrasında, 15 Temmuz darbe girişiminin ertesinde anayasanın 119. maddesine dayanılarak ilan edilen olağanüstü halin kaldırılacağı bizzat Türkiye’nin tek yetki sahibi, etkili kişisi tarafından ilan edildi.
Ne yazık ki bu açıklamaya dayanarak size “hadi gözünüz aydın, OHAL kalkıyor!” diyemeyeceğiz.
18 Temmuz’dan itibaren yürütmenin OHAL’in devamı konusunda bir talebi olmaması üzerine OHAL’in kendiliğinden kalkması durumunda bir şey değişecek mi?
Hayır!
Tek değişen resmen OHAL’siz, fiili olağanüstü hal dönemine girmiş olmamız olacak, yoksa gelişmiş, mutlu, uygar insanların ülkesindeki gibi olağan demokratik hale dönüş söz konusu değil.
6 Temmuz Cuma günü Çağlayan “Adalet Sarayı(!)” önünde toplanan 66. Adalet Kurultayı’nda bir konuşma yapan, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu bu gerçeği şöyle dile getiriyordu:
- OHAL’in kendiliğinden kalkacak olması bizi aldatmamalıdır, tuzağa düşürmemelidir. Çünkü 682 sayılı KHK ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti tasfiye edilirken OHAL’in tortuları muhafaza edilmiştir.
Kaboğlu’nun dile getirdiği husus, OHAL ile ilgili uygulamaların diğer yasalar içinde eritilmiş olarak sürdürülmesidir.

*** “Yargı mercileri suçsuz kişilerle meşgul, suçu olanların suçu tescil edilmiyor çünkü avukatlar, öğretim üyeleri, gazeteciler konuşmalarından, düşüncelerinden, açıklamalarından, bir yerde bulunmakta olmalarından dolayı yargılanıyorlar ya da mahpus durumdadırlar” diyen Kaboğlu’nun bu açıklamasından birkaç gün sonra çıkarılan 32. KHK ile bir kalemde 18 bin 632 kişi görevlerinden uza...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar