OHAL 12 Eylül’ü yaya bıraktı

Salı günü 37. yılını tamamladığımız 12 Eylül’ün kurumları yaşamımızı olumsuz etkilemeyi hâlâ sürdürüyor. OHAL döneminin üniformasız...

Salı günü 37. yılını tamamladığımız 12 Eylül’ün kurumları yaşamımızı olumsuz etkilemeyi hâlâ sürdürüyor. 
OHAL döneminin üniformasız görüntüsü, içinde bulunduğumuz sivil vesayetin, 12 Eylül askeri vesayetinin devamı olduğu gerçeğini görmemize engel olmamalıdır. 
Türkiye’yi küreselleşmenin öncüsü kapitalist âleme eklemleyecek düzeni oluşturmak ve yeşil kuşak projesi bağrındaki işlevlerini eksiksiz yerine getirebilmesini sağlamak amacıyla yapılan 12 Eylül darbesinden sonra, geçilen çok partili rejimin beklentileri tümüyle karşılayacak performansı gösterememesi üzerine, bu işlevi layıkıyla yerine getirecek sivil vesayet rejimine hayat verecek formül olan “ılımlı İslam” projesi için bir Türk-Amerikan ortak yapımı olan AKP dizayn edildi. 
AKP İslamcı yönetimi, Türkiye’yi kapitalizmin çıkarları ve emperyalizmin bölgedeki emelleriyle bütünleştirecek kalıba sokmak üzere, doğrudan iktidar olarak, siyasal yaşama adımını attı. 
12 Eylül ile aynı amaçlar doğrultusunda dizayn edilmiş olan AKP’nin, bir avantajı da sivil görüntüsü ve dini kullanmaktaki hüneriydi.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar