Netanyahu’nun istediği oldu işte

Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen bu hafta 'Netanyahu’nun istediği oldu işte' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Ne zamandır Binyamin Netanyahu’nun radikalci iktidarının istediği, daha doğrusu istemese de hedef aldığı oldu işte. Filistinlilere hayat hakkı tanımayan aşırı dinci güçlerin istedikleri politikayı yasalara rağmen egemen kılma isteği sonunda gerçekleşti; ama bunun doğal sonucundan da kaçınılamadı.

Yılbaşından beri İsrail küçük cüssesi için çok büyük sayılacak sokak mitingleriyle çalkalanmaktaydı. Bunun nedeni, Netanyahu’nun radikal sağcı güçlerinin desteğiyle ayakta duran iktidarı hoşnut kılmak isteği politikasıydı.

İsrail’in dört bir yanında yüz binlerce kişinin birbirini izleyen sokak mitingleri İsrail halkının çoğunluğunun desteklediği aşırı sağcı koalisyonun arkasında sahip olmadığı dayatmayla görüşünü egemen kılamayacağını, inadından vazgeçmediği takdirde başına iş geleceğini söylemekte ülkedeki bütün kesimlerin büyük bir hoşnutsuzluk içinde yüzdüğünü ortaya sermekteydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar