Muhalefet de AKP mi olacak?

Eski ve yeni cumhurbaşkanları arasındaki gerginlik tırmanacak gibi görünüyor. Eskiden “Beraber yürüdük biz bu yollarda/ Beraber ıslandık yağan yağmurda”yı birlikte söyleyen iki yoldaş şimdi...

Eski ve yeni cumhurbaşkanları arasındaki gerginlik tırmanacak gibi görünüyor.
Eskiden “Beraber yürüdük biz bu yollarda/ Beraber ıslandık yağan yağmurda”yı birlikte söyleyen iki yoldaş şimdi “Hayata beraber başladığımız dostlarla da/ Yollar ayrıldı bir bir”i terennüm etmekteler.
Bu aşamada iki eski yoldaşın üslupları arasında büyük bir farklılık gözleniyor.
Selef, halefini doğrudan karşısına almamak için elinden gelen özeni gösterirken halef, selefine kafadan dalmakta beis görmüyor.
Abdullah Bey, “Tayyip kardeşi”ni açıkça karşısına almamak konusunda zaten her zaman dikkatliydi, tutum değiştiren, isim vermeden de olsa eski Cumhurbaşkanı’nı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kayığına binmekle suçlayan yeni Cumhurbaşkanı’dır.
Halefin de, selefin de davranışları AKP tabanına yöneliktir.
Gerginlik politikasının, kavganın tırmanmasının AKP tabanı açısından kendi işine daha çok yarayacağını düşünüyor görünen Tayyip Bey, çok büyük bir sürpriz olmazsa ipleri germeyi sürdürecek.
Daha şimdiden birçok senaryodan söz ediliyor.

*** Söz konusu edilen senaryolardan biri de Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkması.
Abdullah Gül’ün “Tayyip Bey’e hayır” cephesinin adayı olarak çıkabilmesi halinde şansının hiç de yabana atılır türden olmayacağı kesindir.
“Hayır Cephesi”nin ortak aday olarak Abdullah Bey üzerinde birleştiği bir mücadeleden Tayyip Bey’in zaferle çıkabilmesi için bütün AKP tabanının desteğini tek f...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 624 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 182 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 85 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 67 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 275 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar