Kudüs’ü okul sırasında yitirmek

Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliği’ni oraya taşıma kararı üzerine ülkemizde doğan tepkiler, biraz sakinledi. İnsanların, haklarının ve...

Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliği’ni oraya taşıma kararı üzerine ülkemizde doğan tepkiler, biraz sakinledi.
İnsanların, haklarının ve hukukun bu kadar pervasızca çiğnenmesi karşısında duyulan haklı infialin yanı sıra, Kudüs’ün üç semavi dinin ve tabii bu arada İslamın da kutsal mekânı olması olayını, duygusal boyutunu artırmaktaydı.
Ülkemizde toplumsal bir infiale neden olan olayın patlak vermesinin hemen ardından dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı’nı toplamak ve oradan da, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu kararını çıkarmak başarısını gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Filistinlilerin haklı olduklarını söylüyor ve ardından da ekliyordu:
-Mühim olan güçlü olmak değil, haklı olmaktır.
Ardından da, İstanbul’da topladığı, 57 İslam ülkesinin temsilcisiyle aile resmi çektirerek gövde gösterisi yapıyor, Müslüman Filistinlilere destek veriyordu.

*** Ertesi gün katıldığı bir televizyon programında, İİT’nin tavrı hakkında görüşü sorulan gazetemizin değerli yazarı, dostum Orhan Bursalı bu gövde gösterisinden fazla etkilenmiş görünmüyor ve başarılı bir sonuç alınacağı konusunda kuşkusunu ifade eden açıklamalarda bulunuyordu.
Orhan’ın kuşkulu bakışının nedeni yalnızca bu 52 ülkenin birbirlerine düşmüş olmasından kaynaklanmıyordu.
O, aynı zamanda, İslam dünyasının özgül ağırlığının da yeterli olmadığı kanısındaydı.
Programda da dile getirdiği rakamlara bir bakalım:
1.4 milyarlık İslam âlemi dünya nüfusunun yüzde 23.4’ünü, yani hemen hemen dörtte birini oluştururken, toplam yük...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar