‘Küçüğün rızası’ dikta mantığıdır

Sübyancı tecavüzcülerin önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan AKP önerisinin sonunda geri çekildiğini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “artık bu konu kapanmıştır”diye...

Sübyancı tecavüzcülerin önündeki engelleri kaldırmayı amaçlayan AKP önerisinin sonunda geri çekildiğini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “artık bu konu kapanmıştır”diye açıkladı. 
Önergenin geri çekilmesinin halkın sübyancı tecavüzcülere karşı direnmesinin zaferi olduğunu söylemek bilmem ki ne derece doğrudur? Çünkü AKP büyük toplumsal tepki karşısında, tavrında ısrarcı olacağını gösterir şekilde davranıyordu. Nitekim, AKP Grup başkanvekili Mustafa Elitaş partisinin grup başkanvekilleri toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları söylemiştir: Muhalefetin önerisi varsa getirsinler, aksi halde biz getirdiğimiz önergenin doğru olduğu kanaatindeyiz, yarın son oylamasını yaptıktan sonra kanunlaşmasını sağlamış olacağız. 
Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aksi yönde görüş gelince, tavır değişmiş ve önerge çekilmiştir. 
Böylelikle AKP yalnız bu konuda değil, her konudaki genel tavrını ortaya koymuştur: 
Halkın sesi vızıltı, ama Reis’in sesi Hakk’ın sesi. 
Konu bir süre sonra yine ustaca taktiklerle, daha iyi makyajlanmış olarak, gündeme gelebilir. Çünkü bu girişimle korunmak istenen sübyancı tecavüzcüler varlıklarını sürdürmektedirler. 
Sübyancı tecavüzcülük bu işin fıtratında mı var acaba?

***

Sübyancı tecavüzcülere arka çıkan, önergeyi verenler ile destekleyenler, burada tecavüzün söz konusu olmadığını ileri sürmekte, savlarını küçüğün bu konuda rızası olmasına dayandırmaktadırlar. 
Hukuktan bir nebzecik bile nasibini almış olanlar “küçüğün rızası”nın olamayacağını hemen anlarlar. 
Küçük temyiz kudretine sahip değildir ki, rızası bir anlam ifade etsin. 
Bu durumda, örneğin 14 yaşındaki bir kız çocuğunun bir yetişkin tarafından cinsel tacize uğramasının, kızın rızası olduğu gerekçesiyle tecavüz olmaktan çıkması mümkün değildir. 
14 yaşında bir çocuğun rızası yoktur, olamaz, olmayan bir şeye dayanarak da tecavüz mazur gösterilemez. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar