Kimyasal silah yalanları

Durumun, her gün, her saat değiştiği, ittifakların, her an yeniden kurulup bozulduğu, Suriye’de son büyük sürpriz gelişme Duma’da ABD’nin hemen Suriye hükümet güçlerinin yaptığını...

Durumun, her gün, her saat değiştiği, ittifakların, her an yeniden kurulup bozulduğu, Suriye’de son büyük sürpriz gelişme Duma’da ABD’nin hemen Suriye hükümet güçlerinin yaptığını açıkladığı kimyasal saldırıyla 80 kişinin yaşamını kaybetmesiydi.
Kimyasal saldırı haberi, Ceyda Karan’ın da 11 Nisan tarihli yazısında belirttiği gibi, tam da Şam’ın Doğu Guta’nın yüzde 90’ını cihatçı gruplardan temizlediği bir sıraya rastlıyordu.
Bu durumda “Beşşar Esad kendisine budala sıfatının yakıştırılmasını haklı gösterecek böyle bir çılgınlığı neden yapar” sorusu hemen gündeme geliyordu.
Soruya yanıt ararken bu arada Washington’da Trump’ın bir yandan kimseyi inandırmayan Suriye’den çekilme kararını açıklayıp öte yandan da “şahinler’in şahini”, “şeytanın insan kılığındaki timsali” John Bolton’u yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığını hatırlamamızın bize yardımcı olabileceğini de belirtelim.

*** Yine belirtelim ki, Duma olayından bir yıl önce de ABD İdlib’e saldırırken de yine kimyasal silah gerekçesini kullanmıştı. James Mattis sonradan bu konuda kanıt konusunu yuvarlak açıklamalarla geçiştirmişti.
Latin Amerika gezisini Suriye konusunda yoğunlaşmak için erteleyen ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Suriye’yi görüşen Trump’ın ABD’nin ağırlığını iyice kaybettiği Ortadoğu denklemine, Fransa ve İngiltere’nin de kendisine katılmasıyla (Almanya operasyonda yer almayacağını açıkladı) birlikte yeniden güçlü bir şekilde dahil olmak üzere kolları sıvadığı, çok vahim gelişmelere tanık olduğumuz şu günlerde, geçmişte bölgede sıkça başvurulmuş Amerikan emperyalizmi kaşeli ki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 624 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 182 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 85 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 67 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 275 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar