‘Kanunu manunu boşverin!’

Beştepe Sarayı’nda düzey yükseliyor. Bu sözlerimden konuşmaların, görüşmelerin, düşüncelerin içeriğine yönelik bir anlam çıkarmayın sakın! Belirtmek istediğim yalnızca...

Beştepe Sarayı’nda düzey yükseliyor. Bu sözlerimden konuşmaların, görüşmelerin, düşüncelerin içeriğine yönelik bir anlam çıkarmayın sakın! 
Belirtmek istediğim yalnızca saraya çağrılıların rütbelerinin yükselmesidir. 
Nitekim, daha önce muhtarlar çağrılıyordu, şimdi artık Tayyip Bey derdini kaymakamlara anlatıyor. Yarın öbür gün Yalova Kaymakamı misali onlar da valiliğe terfi ediverirler. 
Davetlilerin düzeyi yükseliyor, konuşulanların içeriğinde değişiklik yok. 
Cumhurbaşkanı “külliye”nin yeni yönetim anlayışının sembolü olduğunu belirttikten sonra, muhtarlar gibi kaymakamlara da paralel yapıyla mücadelede görev düştüğünü, bu konuda gerektiğinde, kaymakamların doğrudan telefon açıp özel kalemini arayabileceklerini, aramaları gerektiğini belirtiyor: 
Konuşmadan çıkardığımız sonuçlara göre, Tayyip Bey ile dertleşirlerken bir kısım muhtarlar, kaymakamından, valisinden memnuniyetini ifade ediyor, bir kısmı da şikâyetlerini iletiyormuş. 
Tayyip Bey bu hususu böylece belirttikten sonra uyarıyor: 
• Yani markajdasınız, onu bilesiniz, doğrudan bilgiler geliyor. 

***

Tayyip Bey öncüsü olduğu “sistem reformu”nun(!) yanı sıra, özellikle yeni bir yönetici reformunun gerçekleştirilmesi gerektiğini söylüyor ve bu yönetici reformunun iç yüzünü de şöyle açıklıyor: 
• Yeri geldiği zaman koyun mevzuatı bir tarafa! 
Peki ne yapmalarnı öneriyor? 
Yapılması gerekeni şu şekilde açıklıyor: 
• Kendi zihinsel inkılabınızı devreye sokun! “Bunu bu şekilde yaparım” deyin ve yapın! 
Bu sözlerin Türkçe tercümesi şudur: 
• Kanunu manunu bırakın bir yana! Aklınıza eseni yapın! 
Daha da doğrusu, kaymakamlara söylenmek istenen “durum kritikleşince kanunubırakın bir yana Tayyip Bey ne isterdi diye düşünün ve onu yapın!”dır. 
Anayasanın 104. maddesinin “Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uygun çalışmasını gözetir” dediği Cumhurbaşkanı’nın kaymakamlara tavsiyesine bakın: 
- Kanunu manunu bırakın bir yana, aklınıza daha doğrusu benim aklıma eseni yapın! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 624 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 182 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 85 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 67 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 275 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar