Kadınla yaşamak kadını öldürmek

Bugün 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü”. Uygarız ya! Biz de Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Devletlularımız, şevketlularımız, haşmetlularımız demeçler veriyor, nutuklar...

Bugün 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü”. Uygarız ya! Biz de Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Devletlularımız, şevketlularımız, haşmetlularımız demeçler veriyor, nutuklar atıyor, bildiriler yayımlıyor, kadının değerinden, toplumumuzun ve dinimizin ona verdiği önemden söz ediyorlar.
Bunlara kanan kimi kadınlar da, “9 yaşında çocuk evlenebilir” diyerek çocuk gelinler uygulamasının önünü açan düzenlemeyi protesto için Ankara’da gösteri yapmaya kalktıklarında Ankara Valiliği OHAL’i gerekçe göstererek, gösteriyi yasaklıyor, polis gösterici kadınların üzerine saldırıyor, benzeri olay Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde de tekrarlanıyor. Pazartesi günkü Cumhuriyet’in manşeti “Kadına devlet şiddeti” idi. Polislerin gösterici kadınları darp ettiklerini gösteren resmin altında Ankara’da 18, Çorlu’da ise 8 kadının gözaltına alındığı açıklanıyordu.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu zaten daha önce yaptığı bir açıklamada, kadın cinayetlerinin OHAL ile birlikte arttığını vurguluyordu. Türkiye’de kadın darp edilmeli, şiddet görmeli, taciz edilmeli, tecavüze uğramalı, öldürülmeliydi.
Türkiye’de kadına bu yakışırdı ve bu oluyordu,
Ama buna rağmen devletlularımız, şevketlularımız, haşmetlularımız kadını kutsayacak, kutlayacaklar.
Biz de geri kalmayalım:
- Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun!

*** Kutlama ile birlikte yeni rekor haberini de verelim:
Bu yıl Dünya Kadınlar Günü’nden sekiz gün önce sona eren şubatta bir ay içinde cinayete kurban giden kadın sayısı tam 47’ye varmış.
Bu yeni bir rekordur. Herkese hayırlı olsun!
Kadın öldürmede re...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar