İthal özgürlük

AB Türkiye Delegasyonu yeni Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber Hürriyet’e verdiği bir demeçte, Can Dündar’ın hapishanedeki hücrede kaleme aldığı mektupta dile getirdiği...

AB Türkiye Delegasyonu yeni Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber Hürriyet’e verdiği bir demeçte, Can Dündar’ın hapishanedeki hücrede kaleme aldığı mektupta dile getirdiği endişeye yanıt vermiş. 
Can Dündar ve Erdem Gül endişelerini şu şekilde dile getirmişlerdi: 
- Umuyoruz ki, mülteci krizine son verme arzusu Batı dünyasının insan hakları, basın ve ifade özgürlüğü ile temel değerler konusundaki hassasiyetlerine engel teşkil etmez. Can Dündar ve Erdem Gül’ün endişelerinin de Türkiye’nin demokrat kamuoyu tarafından geniş ölçüde paylaşıldığını da belirteyim. 
Büyükelçi diplomatik dilin kıvraklığı içinde, mülteci krizinin Avrupa için çok önemli olduğunu, ama, basın özgürlüğünün eksikliği konusunda Avrupa’nın duyduğu endişelerin zirvelerde yetkililere iletildiğini söylemiş. Ve ardından da, meselenin can damarına parmak basan şu tümceyi telaffuz etmiş: 
- Ancak basın özgürlüğü dışarıdan ihraç edilemez. 
Şu anda Ortadoğu batağı ve Kürt sorununa gırtlağına kadar batmış olan Türkiye’nin en önemli meselesi nedir diye soracak olursanız, basın özgürlüğüdür derim. 
Basın özgürlüğüdür çünkü diğer bütün sorunların çözümünde, özgürlük ön koşuldur. 
Demokrasi ve özgürlük konusunda ise şu anda anahtar konumda olan basındır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar