İsteyene özel kontrgerilla

Özelleştirmeye güzelleme dönemi yaşıyoruz. Her şeyin özeli var. Her şey, ama her şey özelleşiyor. Baksanıza devlet bile yasaması, yürütmesi, yargısı ve ordusu ile Tayyip Bey’in...

Özelleştirmeye güzelleme dönemi yaşıyoruz. Her şeyin özeli var. 
Her şey, ama her şey özelleşiyor. 
Baksanıza devlet bile yasaması, yürütmesi, yargısı ve ordusu ile Tayyip Bey’in özeli oldu. 
Askeri vesayet kurumsallıktan çıkarılıp kişiselleştirilerek artık özel kişisel vesayete dönüştü. 
Artık özel araba, özel yat, özel uçak alır gibi, özel kontrgerilla alabilirsiniz. 
Özel kontrgerilla hizmetleri için, SADAT AŞ emrinizdedir. 
SADAT AŞ 2012’de sessizce kuruldu. 
Biraz daha gerilere gidersek, irticai faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle, TSK’den uzaklaştırılanların 2000 yılında Adaleti Savunanlar Derneği’ni (ASDER) kurduklarını görüyoruz. Bunların içinden de bir grup, 2012’de sessizce SADAT’ı (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ) kurmuş. 
SADAT kurulduğundan itibaren CHP’nin dikkatini çekmiş. 5 Eylül 2012’den başlayarak sırasıyla CHP milletvekilleri Ali İhsan Köktürk, Ali Rıza Öztürk, Osman Korutürk, Refik Eryılmaz ve son olarak da 30 Haziran 2016’da Fikri Sağlar, kuruluşla ilgilenmişler ve yetkililerin yanıtlamaları dileğiyle soru önergeleri vermişler. 
Bütün soruların yanıtsız kaldığını söylemeye, bilmem ki gerek var mı?

***

Bir süre kamuoyunun çok ilgisini çekmeyen, ama son günlerde kendisinden sıkça söz edilmeye başlanan SADAT kendi internet sitesinde verilen bilgiye göre başta gayri nizami harp (kontrgerilla) olmak üzere çeşitli harp eğitim hizmetleri veriyor. Şirketi 2012’de kuran özel harpçi emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi amaçlarını ve hizmetlerini şöyle açıklıyor: 
“TSK 22 Türk ve Müslüman ülkeye danışmanlık ve donanım alanında hizmet vermekte, ama 60 ülkenin savunma ihtiyaçlarını cevaplaması mümkün olamamaktadır. Bu İslam ülkelerinin dini hassasiyetlerine saygılı 64 emekli, subay ve astsubayın yardımıyla bu ülkeleri küresel güçlerin tasallutundan kurtarmak için hizmet veriyoruz”. 
SADAT’ın geniş danışman kadrosu içinde Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’ın da bulunduğu bilgisine burada yer verelim. 
Doğrusu şirketin daha birkaç hafta önce arttırılmış haliyle ancak 880 bin liraya ulaşan sermayesiyle, bu savaş hizmetlerini nasıl verdiği sorusuna yanıt bulmak da çok güç. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar