İnsanoğlu ölümden beter

“İnsanlık, tarihin en büyük kıyımlarına yol açan, kitle imha silahlarının kullanıldığı iki paylaşım savaşını da yaşadığı 20. yüzyılda, maruz kaldığı...

İnsanlık, tarihin en büyük kıyımlarına yol açan, kitle imha silahlarının kullanıldığı iki paylaşım savaşını da yaşadığı 20. yüzyılda, maruz kaldığı yıkımların da etkisiyle, düşünsel alanda insanı kutsallar hiyerarşisinin en üst basamağına oturtacak düzeye erişti, bu düşünceyi yaşama geçirme mücadelesine girişti.
Bu çağdaş uygarlığın ulaştığı en yüksek düzeydi.
Türkiye 21. yüzyıla AKP’yi iktidara taşıyarak ve çağdaş uygarlıkla her türlü ilişkisini keserek, laik eğitimi hurafenin eline teslim ederek girdi.
Birey, insanın onuru, kutsallığı, özgürlüğü ayaklar altına alınarak, hurafeninesiri, devletin kulu, dayatma kutsallar âleminin paryası mertebesine indirildi.

***

Toplumun bu gidişe karşı olan yarısından çoğu, devlet desteğini arkasınaalmış olan öbürünün aldırmazlığı, hatta tasvibi ve iktidarın baskısıylasusturulmakta, itilip kakılmakta, haklarından yoksun bırakılmakta, tutsaklığa, haksızlığa, zulme, zillete mahkûm kılınmaktadır.
20. yüzyılda insanlık tarihinin en büyük hamlelerinden birini gerçekleştirmişolan bir toplum, bu gidişe hayır diyebilmesini sağlayacak bütün olanakların teker teker alınmasını, Ortadoğu bataklığı mahlukatı arasında yer almaya itilmesini eli böğründe seyretmektedir.
Oluşan toplumsal tepki, bütün çabalara karşın içinde debelenilen hamakatçukurundan çıkabilmeye yetmemektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 624 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 182 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 85 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 67 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar