Ilımlı İslam

İslamcı akımların her türlüsü ile işbirliği, onları dilediğince kullanma girişimi, ABD’nin hep denediği bir yöntem. İslam ülkelerini hoyratça istikrarsızlaştırmak, hatta kaosun...

İslamcı akımların her türlüsü ile işbirliği, onları dilediğince kullanma girişimi, ABD’nin hep denediği bir yöntem. İslam ülkelerini hoyratça istikrarsızlaştırmak, hatta kaosun pençesine atmak da Sam Amca’nın sıkça başvurduğu bir yol. 
Bu gerçeklerin ışığında söyleyebiliriz ki, İslam dünyasının ve de Ortadoğu’nun bugün içinde yüzdüğü durumda ve karşı karşıya bulunduğu sorunlarda, her zaman ABD’nin dahli vardır. 
Radikal İslam ve onun terörist girişimlerinden yakınan, ona karşı barışı ve demokrasinin savunuculuğu kampının liderliğini üstlendiğini ileri süren ABD’nin Radikal İslamın bugünkü teröründeki sorumluluk payını görmemek de mümkün değil. Bugün sahnede olan, herkesin terörist eylemlerinden şikâyetçi olduğu ve bir zamanlar ardında ABD’nin bulunmadığı bir tek radikal İslamcı örgüt gösteremezsiniz.
Bütün radikal İslamcı örgütlerin oluşumunda bir zamanlar, onu kendi çıkarları için kullanmayı hesaplamış, ABD parmağı vardır. Kendi oluşturduğu örgütlerin kendisine karşı dönüp vurmaya başlaması, ABD’nin, radikal İslama karşı “ılımlı İslam”düşüncesini desteklemesi ve geliştirmesine yol açmıştır.

***

Oluşmasında ABD’nin de katkısının olduğu “ılımlı İslam” modellerinin 21. yüzyıldaki en ünlü örneği, Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP hareketidir. 
AKP, kuruluşundan itibaren bütün Batı dünyasında el üstünde tutulmuş, kuruluş yıllarında henüz umutları boşa çıkarmamış olduğu sırada da hızlı evrensel bir model olmuştur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar