İflas budur işte

Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen bu hafta 'İflas budur işte' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Bilim ve teknikteki son gelişmeler, teknolojide varılan aşama televizyon ekranlarından “bilimkurgu” etiketi altında sunulan her şeyi kolaylıkla kabul etmemize yol açıyor. İnsanoğlu ve gelişmesi o raddeye ulaştı ki ne söylenirse “Pekâlâ olur” deniyor. Bunların arasında Merkez Bankamızın yeni guvernörü Hafize Gaye Erkan hakkında anlatılanlara bakılırsa Hafize Gaye Hanım babasına Merkez Bankası’nda yeni bir oda ayırmış; babası çalışanlara talimat veriyormuş; hatta baba Erol Erkan’ın Merkez Bankası’nda çalışan bir görevliyi tokatladığı iddia ediliyor. Banka çalışanlarının CİMER’e yaptığı şikâyetle başlayan sürecin Merkez Bankası’ndan istifalara kadar gideceği söyleniyor. 

İddialar dudak uçuklatacak niteliktedir. Yanlış anlaşılmasın! Amacımız devlet yönetiminde bu tür akıl almaz işlere yer olmadığını söylemek değil. Türkiye’de 20 seneyi aşkın süredir bu tür olaylar oldu, misliyle oldu ve daha da olacak gibi görünüyor. Nitekim Miyase İlknur cumartesi günkü köşesinde iddiaların tümüyle AKP ve çevrelerinin sızdırmasıyla ortaya çıktığını söylüyor. Miyase’ye kulak verelim: 

“Yabancı sermayeyi ülkemize getirmek için ABD’de yatırımcılarla buluşmaya giden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında bomba iddialar basına sızdırıldı. 

Sızdırıldı diyoruz, zira bu iddialar CİMER’e yazılmış. CİMER’in açılımı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olduğuna göre Cumhurbaşkanlığı bürokrasisi sızdırmadığı sürece biz kulların bu iddiaları bilmesine imkân yok. Eğer dava açılmamışsa. Nitekim sızdırılan belgede Cumhurbaşkanlığı’na bağlı CİMER’in kaşesi var. Yani belge Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan sızdırılmış. 

Gaye Erkan’ın başında bulunduğu Merkez Bankası’nı aile boyu yönettiğine dair iddialar nedeniyle iki günden beri tartışılıyor. Babasına bankanın yönetim katında oda, araç ve koruma tahsis edilmesi, istediği personeli çağırıp özel görev vermesi, tehdit etmesi gibi iddialar doğru mudur, bilemiyoruz. Kendisi bir türlü dönemediği ABD’den yaptığı yazılı açıklama ile bu iddiaları yalanladı ve kanuni yollara başvuracağını söyledi. 

Bence Gaye Hanım’a haksızlık yapılıyor. 

Velev ki babasına oda, araç ve koruma tahsis edilmiş. Eee ne var bunda? 

Sanki bu topraklarda, ilk kez yönetici olan birinin ailesi, bu ayrıcalıklardan yararlanıyormuş gibi Gaye Hanım’ı çarmıha geriyoruz. 

Merhum Cumhurbaşkanı Özal, başbakanlığı döneminde bürokrasiyi oğlu Ahmet Özal’la birlikte oluşturmadı mı? 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar