Herkese karşı tek başına...

Cumhuriyet tarihinin en büyük çıkmazına saplanmış olan bir dönemde AKP iktidarı, Brüksel’in yaptırımları yürürlüğe sokmasını engellemek için çabalamaktadır.

Ankara açısından dış politika alanında çok kritik olaylara gebe görünen aralık ayı, Yunanistan, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin katılımıyla gerçekleşen Medusa tatbikatının dün Mısır açıklarında başlamasıyla açıldı. Libya’ya silah ambargosu ile igili Birleşmiş Milletler kararını AB adına denetleme operasyonu İrini çerçevesinde, Türk bandıralı Roseline A gemisinde Alman askerlerinin gerçekleştirdiği ve Ankara’nın protestosuyla karşılanan harekâtın sonrasında gerçekleşen Medusa tatbikatı, bir süredir uygulanmakta olan, Türkiye’yi yalnızlaştırıp kuşatma operasyonlarının yoğunlaştığı bir döneme rastlıyor. Bu arada Türkiye - AB ilişkileri de zor günlerden geçiyor.

10 -11 Aralık tarihlerinde Brüksel’de yapılacak olan ve Atina’nın Türkiye’ye yaptırımların uygulanması konusunda dönem başkanı Almanya’yı sürekli sıkıştırdığı AB zirvesinin Ankara - Brüksel ilişkilerini daha da germesi mümkündür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 380 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 178 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 84 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 66 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar