Hepimiz Müslümanız Hepimiz Ermeniyiz

ABD’nin Teksas eyaletindeki Victoria Camii’ndeki kundaklama olayı ile Kanada Quebec kentindeki Büyük Cami’deki silahlı katliam haberi kimseyi şaşırtmadı. Çünkü her ikisi de ısmarlanmış olan bu...

ABD’nin Teksas eyaletindeki Victoria Camii’ndeki kundaklama olayı ile Kanada Quebec kentindeki Büyük Cami’deki silahlı katliam haberi kimseyi şaşırtmadı. Çünkü her ikisi de ısmarlanmış olan bu girişimler, ABD’nin yeni Başkanı Donald Trump’ın nefret söylem ve eylemlerinin kışkırttığı olaylardı. 
Trump’ın ırkçı ve İslamofobik politikaları, tavandan tabana doğru yayılırken ırkçılık ve cehalet katsayısı ile çarpılarak büyüyüp, ırkçı saldırılara veya nefret gösterilerine dönüşüyor. 
Şu anda dünyada konjonktür de, Trump benzeri ırkçı ve nefret söylemcilerinin şakirtlerinin çoğalmasına elverişli olduğundan, yeni ABD başkanının politikalarının çeşitli ülkelerde kargaşaya yol açması şaşırtıcı olmayacaktır. 
Ama olayın yalnız bu yanını görür de dünyanın dört bir yanında ve de ABD’de Trump’ın ırkçı politikalarına karşı büyüyen tepkileri ıskalarsak tablo eksik kalır.

***

Gerçekten, Trump’ın yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girişini yasaklayan kararnamesi, her yerde büyük tepkilere neden oldu. 
Bu arada geçerli vizeleri olduğu halde sınır dışı edilen iki Irak vatandaşı için Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin başvurusu üzerine, New York Federal Yargıcı Ann Donnaly, Trump’ın kararnamesinin geçici olarak askıya alınmasına karar verdi. 
Ayrıca, ABD’deki 16 eyalet başsavcısı, kararnameyi kınayan bir bildiri yayımladılar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar