‘Hepimiz FETÖ’yüz!’

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gazetelerde, cesetleri Yunanistan’ın Midilli Adası sahiline vurmuş beş kişilik bir ailenin öyküsü vardı. Baba fizik öğretmeni Hüseyin Maden, anne anasınıfı...

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde gazetelerde, cesetleri Yunanistan’ın Midilli Adası sahiline vurmuş beş kişilik bir ailenin öyküsü vardı. Baba fizik öğretmeni Hüseyin Maden, anne anasınıfı öğretmeni Nur Maden, FETÖ soruşturmasından işten çıkarılmışlar ve mal varlıklarına da el konmuş, böylelikle hep birlikte beyaz ölüme mahkûm olmuşlar. Çareyi de çocuklar Nadire, Bahar ve Feridun Maden ile birlikte, ailecek Yunanistan’a kaçmakta bulmuşlar, kaçarken de boğulmuşlardı.
Olay neresinden bakılırsa bakılsın trajiktir.
Hüseyin ve Nur Maden’in Fethullah Gülen ile ilişkilerinin ne olduğunu, haklarında kesinleşmiş bir yargı kararı olmadığı için bilmiyorum.
Bildiğim bir şey varsa o da dünkü Cumhuriyet’in manşetinde de belirtildiği gibi, OHAL sonrasında on binlerce kamu görevlisinin FETÖ bahanesiyle işten atıldıkları, büyük bölümü solcu sendikalara üye, FETÖ ile alakası bulunmayan bu kişilere her türlü yargı yolunun kapatıldığı, tek umutları olan OHAL Komisyonu’nun da elindeki on binlerce dosyaya bakmak üzere toplanamadığından, hiçbir işe yaramadığıdır.
Cumhuriyet’in dünkü manşetinde sözü edilen, OHAL döneminin KHK yoluyla tasfiyelerinin dökümü şöyle: Atılan kamu görevlisi, 124 bin.
Atılan subay ve astsubay, 7 bin 200. Atılan öğretmen, 60 bin 532. Uzaklaştırılan öğretim üyesi, 4 bin 93. Görevden alınan hâkim ve savcı, 4 bin 238.
Cumhuriyet’in dünkü manşetinde belirtildiği gibi bunların çoğunun FETÖ ile ilgisi olmadığı biliniyor.

*** Bu arada, Fethullah Gülen ile yakın ilişkileri bilinenler muteber kişiler olarak, ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar ve hatta ba...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 624 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 182 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 85 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 67 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar