Hep birlikte ödeyeceğiz

Buyurgan “ödeyecekler” dediğine göre, gerçekten de ödeyecekler bedelini. Şimdiye kadar hep öyle oldu da... Buyurgan ne zaman, kim için “ödeyecek” dediyse o ödedi.“Ödeme...

Buyurgan “ödeyecekler” dediğine göre, gerçekten de ödeyecekler bedelini. Şimdiye kadar hep öyle oldu da... Buyurgan ne zaman, kim için “ödeyecek” dediyse o ödedi.
“Ödeme emri” yüksek yerden gelince, 
ödeyecek olanın da ödetecek olanın da boyunları kıldan ince. Can Dündar veErdem Gül örneğinde de görüldüğü gibi, “ödeme”, daha doğrusu “ödetme” emri çıkınca hemen düğmeye basılıyor ve ödemeyle yükümlü kılınanlar, ödeme mahallinin yolunu tutmak zorunda bırakılıyorlar. 
Bu kez ödeme durumunda olanlar, HDP yöneticileri. HDP’lilerin son şiddet olaylarını kınamadıkları, teröre yeterince karşı durmadıkları için dokunulmazlıklarının kaldırılması ve dava açılıp içeri tıkılmaları düşünülüyor. 
Kim mi düşünüyor? Türkiye’de hepimiz adına düşünme ve karar vermeye tek yetkili kimse o.
Ödetme emrinin aracı muhatapları şimdiden harekete geçmiş bulunuyorlar.

*** 

Ama herkesi terörist bandına sıkıştıran bu davranış “Kürt sorunu”nu çözmeyecek. 
Bu durumda da, ödeyenler yalnız HDP’liler olmayacak, hep birlikte ödeyeceğiz. 
Kürt sorunu hem Kürtlerin hem Türklerin ortaklaşa en büyük sorunları. Buna birlikte ortak bir çözüm bulamadıkları takdirde, kimilerinin sandıklarının ve umduklarının aksine, ağır bedeli taraflardan sadece biri değil, ikisi de birlikte ödeyeceklerdir. 
Kürt sorunu dayatmayla çözülemeyeceğinden, Kürt sorunu ile terörün birbirlerinden ayrılmaları gerekir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar