Halkın desteği

Pazar akşamı Trabzon Avni Aker Stadı’nda meydana gelen, hakeme saldırı olayı mı daha vahimdi, yoksa çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, 17 yaşındaki...

Pazar akşamı Trabzon Avni Aker Stadı’nda meydana gelen, hakeme saldırı olayı mı daha vahimdi, yoksa çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, 17 yaşındaki saldırgan O.M’ye kimi çevrelerden verilen destek ve kendisine yapılan kahraman muamelesi mi?
Bakın hakem Volkan Bayaslan’a saldıran O.M’nin, sıradan vatandaş, yetişkin dayısı Yılmaz Taşkın yeğeninin yediği halt konusunda basına ne demiş: “Ben o görüntüleri üzülerek izlemedim. Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar... Bu olayı, Trabzon halkının yüzde sekseninden bekliyordum. Ben maçlara gitmiyorum. Biliyorum ki, gitsem yeğenim yapmasa ben yapacağım.”
Kentin çeşitli kesimlerinde, O.M’ye gösterilen olumlu tepkiye, hatta hüsnü kabule bakarak, “saldırının Trabzon halkı tarafından desteklendiğini” söyleyebilir, bu görüşünüzü daha önceki benzer saldırı veya taciz olaylarıyla destekleyebilirsiniz. Ama inanın bana böyle bir algı yanlış olur. Bunu görebilmek için kimi yerel gazetelerin olayı “ama”sız kınayan içtenliği kuşku götürmeyen başlıklarına göz atmak yeterlidir.
Şimdi, O.M’nin davranışlarına içtenlikle karşı çıkanların mı, ona destek verenlerin mi daha çok olduğunu, hangilerinin “gerçek Trabzon’u” (o da ne demekse!) temsil ettiğini belirleyecek ölçütlere sahip olmadığımıza göre, böyle bir genelleme ile “Trabzon’da halkın çoğunluğu O.M’nin saldırısını destekliyor” gibi bir yargıya varmaktan kaçınmalıyız.
Tanrı, hepimizi, her zaman genellemelerin tehlikeli yanılgısından korusun! Amin!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar