Gerçekten beka sorunu

Yerel seçimler ve beka tartışması bitmek bilmiyor. Demokrasilerde, yerel bir seçimin beka sorununa dönüşmesi görülmüş değildir. Bu durumda CHP’li Muharrem İnce’nin, 31 Mart seçimlerinde beka sorunu...

Yerel seçimler ve beka tartışması bitmek bilmiyor.
Demokrasilerde, yerel bir seçimin beka sorununa dönüşmesi görülmüş değildir.
Bu durumda CHP’li Muharrem İnce’nin, 31 Mart seçimlerinde beka sorunu görenlerin zekâ sorunu olduğu yönündeki çıkışı ilk bakışta haklı gibi görünebilir.
Hemen uzatmadan söyleyeyim ki, ilke olarak, Muharrem İnce’ye katılmakla birlikte, özellikleri göz önünde bulundurulduğunda, 31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için beka sorunu olduğunu ben de düşünmekteyim.
Her şeyden önce, otoriter-totaliter tek adam rejimlerinde her seçim, egemenin onaylanması amacına yönelik bir plebisittir. Bu durumda yerel seçim-genel seçim ayrımının önemi kalmamaktadır.
Adaylar ister milletvekilleri olsun, ister belediye başkanları veya muhtarlar, aslında oylanan “muktedir”dir, yoksa hepsi de onun emir eri mesabesindeki adaylar değil.

*** Durum böyle olunca, 31 Mart yerel seçimlerinde oylanacak olan yerel yönetimler değil, ama bir kez daha gene Reis’tir.
AKP’lilerin bu seçimleri genel başkanları ve varlık nedenleri Tayyip Bey’in şahsıyla ilgilendirmelerinin en çarpıcı örneği, bu partinin Afşin Belediye Başkanı Fatih Güven’in şu sözleridir:
- Cumhur İttifakı olarak, Türkiye genelinde yüzde 52’nin altına düşersek tahmin ediyorum ki bizi darağacına çekip kazığa oturtacaklar.
Bir belediye başkanının yerel seçime böyle yaklaşmasının toplum açısından tehlikeli olduğunun altını bir kez daha çizmeye bilmem gerek var mı?
Böyle bir yaklaşım sahibinin seçimleri ne pahasına olursa olsun mutlaka kazanmak için...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar