‘Düşman’ ve ‘altın vuruş’

Referandum kampanyası bütün hızıyla ve beklendiği gibi sürüyor. Eşit koşullar altında ve özgür ortamda geçmeyen bir yarışma olacağı zaten tahmin ediliyordu. Öyle de oluyor! Şimdilik işin...

Referandum kampanyası bütün hızıyla ve beklendiği gibi sürüyor. Eşit koşullar altında ve özgür ortamda geçmeyen bir yarışma olacağı zaten tahmin ediliyordu. Öyle de oluyor! 
Şimdilik işin tek sevinilecek yanı, içeride toplumsal gerginliğin vahim boyutlara tırmanmamış olması. Eğri oturup doğru konuşalım, bu sonucu da, ana muhalefetin tutumuna borçluyuz. 
AKP’nin ötekileştirici, dışlayıcı, her yerde düşman yaratıcı kışkırtmalarına karşılık, muhalefet sağduyulu bir davranışla tahriklere kapılmıyor, düşman yaratma çabalarını sürekli boşa çıkarıyor. 
AKP’nin düşman yaratma uğraşlarıyla güçlendirmeye çalıştığı asık suratlı nobran “evet”ini, CHP düşman oluşturmayı reddeden güler yüzlü bir “hayır”la yanıtlıyor. 
Stratejisini zorunlu “düşman” üzerine oturtmuş olan ve devletin dizginlerini elinde tutan AKP’nin tırmanışı sağlamak amacıyla kışkırtmalara başvurması tehlikesine karşı uyanık ve her türlü provokasyon karşısında sağduyulu olmak zorunlu. 
İçeride, düşman hedefler yaratmakta istediği başarıyı sağlayamayanlar, dışarıda düşman üstüne düşman yaratmakta güçlük çekmiyorlar.

***

Şu anda bütün komşularımız ve müttefiklerimiz ile ciddi karşıtlıklarımız var, Suriye’de savaşıyoruz. 
Bölgede Cumhuriyet tarihimizin hiçbir döneminde duçar olmadığımız bir duruma düşmüş bulunuyoruz. Birbirine zıt güçlerin hemen hepsinin, üstünde tartışmasız birleştikleri tek nokta Ankara’yı bölgede etkisiz ve hareketsiz kılmak. 
Amerika’sı Rusya’sı, Esad’ı, Barzani’si, PYD’si, hep birlikte Türkiye’nin kırmızı çizgileri üzerinde horon tepiyorlar. Doğusu ile batısı ile müttefiki ile rakibi ile kim olursa olsun herkes ile ihtilaf halindeyiz. Bir zamanların altın diyarı Avrupa artık düşmandır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 280 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar