Daha da kötüsü

“Herkes köpeğine sahip çıksın!” Bu sözler Saadet Partisi Genel Başkanı’na ait.Mustafa Kamalak, Ahmet Hakan’ın darp edilmesi vesilesiyle basına yönelik her türlü saldırıyı sert...

“Herkes köpeğine sahip çıksın!” Bu sözler Saadet Partisi Genel Başkanı’na ait.Mustafa Kamalak, Ahmet Hakan’ın darp edilmesi vesilesiyle basına yönelik her türlü saldırıyı sert biçimde kınadığı konuşmasında şunları da söylemiş: 
- Eğer saldırgan bir köpeği başıboş olarak bir kimse sokağa bırakıyorsa, emin olun o saldırgan köpeği sokağa bırakan sahibi de o köpekten daha şerefsizdir. 
Sayın Kamalak’ın “köpek” benzetmesini pek uygun bulmadığımı söylemeliyim. Köpek, nihayet sahibini korumak için havlar ve ısırır. O kendini besleyene sadakat gösterir bu davranışıyla. Gerçi köpekler için haysiyet ve şeref söz konusu değildir, ama eğer benzetme yapılacaksa, sadakatta, şerefsizlik aramak biraz zorlama oluyor.
Hem Kamalak, başıboş bırakılan köpek benzetmesi yaparken hangilerini kastediyor?
Havlayanları mı, ısıranları mı? 
Çünkü malum olayımızda her ikisi de mevcut, hoşa gitmeyen gazetecileri tehdit ile yetinen kimilerini havlayanlar kategorisinde ele almak, bilfiil saldırıda bulunanların eylemlerini de ısırmak olarak tavsif etmek mümkün, eğer benzetmeyi benimserseniz.
Ama ben yine de köpekleri tenzih ederim.

***

Ahmet Hakan’ın, sık sık iktidarın, eleştiriyi de aşan suçlamalarının hedefi olması, iktidarın yandaşları tarafından dayak ve ölümle tehdit edilmesi, nihayet, çalıştığı Hürriyet gazetesinin uğradığı taşlı sopalı saldırıda AKP Gençlik Kolları Başkanı, milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın yer alması, ardından da AKP Kongresi’nde divan kuruluna seçilmesi, Hakan’a saldıran dört kişiden üçünün AKP üyesi çıkması, saldırganlar ile iktidar arasında bağ aranmasına neden oluyor. 
Bütün bu veriler, bu bağlantıyı arayanları haklı çıkaracak niteliktedir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar