Cumhuriyet ve mensupları

Yıllar önce can dostlarım Ergun ile Ersin Elgin’in kızları evleniyordu. Damadın ailesi hakkındaki sorumu Ergun şöyle yanıtladı: - Aile Cumhuriyet okuru desem bir fikir vermiş olurum. Cumhuriyet, çalışanı ve...

Yıllar önce can dostlarım Ergun ile Ersin Elgin’in kızları evleniyordu. Damadın ailesi hakkındaki sorumu Ergun şöyle yanıtladı:
- Aile Cumhuriyet okuru desem bir fikir vermiş olurum.
Cumhuriyet, çalışanı ve okuru hep birlikte, bir yaşam biçimini bir dünya görüşünü ifade ederler
Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Cumhuriyet yazarı olmanın bedelini yaşamlarıyla ödemişlerdir. Şu anda Silivri’de tutuklu bulunan vakıf yöneticisi ve gazete çalışanı arkadaşlarımız, Cumhuriyet mensubu olmanın bedelini özgürlükleriyle ödeme nöbetindeler.
Habercilik yaptıkları, Cumhuriyet ve demokrasinin ilke ve kazanımlarını savundukları için, aynı zamanda hepimizin yerine yiğitçe yatıyorlar, toplumun sevgi ve saygısını hak ediyorlar. Haklarındaki FETÖ’cülük yakıştırmalarını izan sahibi hiç kimse ciddiye almıyor ve bunu da yüksek sesle dile getiriyor.
Cumhuriyet çalışanı, yöneteni olmak mihnetli olduğu gibi, okuru olmak da zordur, bedellidir. Bu gazetenin okurları salt bu durumları yüzünden saldırılara, baskılara, kovuşturmalara, işten çıkarılmalara maruz kalmış, ama gazetesini okumaktan da savunmaktan da vazgeçmemiştir.
Cumhuriyet bu şekilde çalışanı ve okuyanı ile büyük bir aileyi oluşturur ve eğer okurun gazeteye ilgisi azalırsa, o durumda yöneteni, çalışanı hep birlikte, böyle bir duruma neden olduğumuz için kendimizi sorgulamalıyız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar