Cumhurbaşkanı’nın meşruiyeti

7 Haziran seçimlerinde, sandıktan çıkan mesaj Tayyip Erdoğan’ın konumunu gündemin ön sırasına oturttu. Artık ufukta belirmiş olan koalisyon görüşmelerinin baş konusu Tayyip Erdoğan’ın...

7 Haziran seçimlerinde, sandıktan çıkan mesaj Tayyip Erdoğan’ın konumunu gündemin ön sırasına oturttu. Artık ufukta belirmiş olan koalisyon görüşmelerinin baş konusu Tayyip Erdoğan’ın eşine dünyanın hiçbir yerinde rastlanmayan konumu oldu.
Kimi bunun tartışılmasını normal görüyor, kimi karşı çıkıyor. 
Nitekim, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal önceki gün yaptığı açıklamada, son seçimlerden yüzde 41 oranında oy almış olarak çıkan AKP’nin hiçbir şekilde 10 Ağustos 2014 seçimlerinde yüzde 52 oy alarak seçilmiş olan Cumhurbaşkanı’nın meşruiyetini tartışma konusu etmeyeceklerini söylemiş. 
Mahir Ünal galiba sapla samanı birbirine karıştırmış. 
Her şeyden önce, olaylara soğukkanlı yaklaşan kimse AKP’nin aldığı yüzde 41 oyla seçimden birinci parti olarak çıktığını yadsımıyor. 
Evet, seçimlerden AKP’nin birinci parti olarak çıktığı, nasıl yadsınamaz ise seçmenin ona tek başına iktidar yetkisi vermediği de o kadar yadsınamaz. 
Cumhurbaşkanı’nın konumunda da durum aynıdır. 
Dikkat buyrulursa kimse, Tayyip Erdoğan’ın 10 Ağustos 2014’te, Cumhurbaşkanı olarak seçildiğini yadsımıyor. 
Kimse makamın meşruiyetini tartışmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 192 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 93 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 70 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 283 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar