Çiğnemek için anayasa yapmak

Cumhuriyet gazetesi Ali Sirmen bu hafta 'Çiğnemek için anayasa yapmak' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Mart 2024 yerel seçimleri dışında, sandık sınavı görülmeyen bir döneme giriyoruz. Sandık açısından sınavı olmayan ama iktidarın ekonomik ve sosyal konularda sıkça sigaya çekileceği, beka sorununun sıkça gündeme geleceği yeni bir dönem... Gelecek dönemin karşımıza çıkaracağı hatta daha şimdiden çıkarmakta olduğu sorunların büyüklüğü, seçimsizliği unutturuyor. Herkes yeni döneme bu şartlarla hazırlanıyor.

Cumhurbaşkanı açıkladı, AKP yeni dönemi, anayasa değişikliğiyle karşılayacak.

Anayasa tutkusunun egemen olduğu Türkiye’de bütün sorunlar anayasaya bağlanır. Sandığın ortaya çıkmamasına önce anayasal düzenleme açısından yaklaşılır. AKP de öyle yapıyor. Anayasa değişikliği konusunda seçmenin kapısını kaçıncı çalışı!


Hani bunu görenler de sanacaklar ki AKP bir anayasa değişikliği önerecek ve sonra da bunu uygulayarak sorunu çözecek. Bu durumda anayasa değişikliği iradesi ile anayasaya uyma iradesi bir arada olacağından bir anlam taşımaktadır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar