CHP ve gençlik

2010 sonbaharıydı. CHP İstanbul Gençlik Kolları’nın düzenlediği etkinlikte konuşmacıydım. Konuşmama başlarken salondakileri şöyle selamladım: “CHP’nin ebedi gençleri...

2010 sonbaharıydı. CHP İstanbul Gençlik Kolları’nın düzenlediği etkinlikte konuşmacıydım. 
Konuşmama başlarken salondakileri şöyle selamladım: 
“CHP’nin ebedi gençleri, arkadaşlar! Hepinizi saygıyla selamlıyor ve tükenmez azminiz karşısında hayranlığımı belirtiyorum. 
Biliyorsunuz Atatürk Cumhuriyeti size emanet etmişti. Siz de o günden beri o emaneti özenle koruyorsunuz. Aranızdan bazılarına gözüm aşina, yıllar önce yineberaber olmuştuk. Sizler, yıllardır Cumhuriyeti koruma görevinizi yılmadan yerine getiriyorsunuz, beyazlanan saçlarınız, kırışan cildiniz, gençlik ateşinizi söndürememiş görüyorum. Aramıza kronolojik gençlerin de katılacağı günlerde yine birlikte olmak üzere. CHP’nin nöbeti bırakmayan gençlerini, saygı ve hayranlıkla selamlıyorum!” 
Salondaki cildi kırışmış, saçı dökülmüş ya da beyazlanmş, ama hâlâ nöbeti devretmek imkânı bulamamış “ebedi gençler”in kahkahalarıyla alkışları birbirine karışıyordu. 
Şaka bir yana, son yıllarda CHP’nin en büyük sorunu, giderilemeyen yaşlı yapısıdır.

***

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Eylül 2015 günü açıkladığı seçim beyannamesini gençlere adıyor, önceliği onlara veriyordu. 
CHP’nin, son zamanlarda çok dile getirilen ama bir türlü yaşama geçirilemeyen gençleşme girişiminin bu kez başarıya erişmesini dilerim. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 624 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 182 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 85 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 67 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar