Böyle ittifak olmaz

Olay garip, ama yine de “olmaz böyle şey” dedirtecek türden değil. İlk gelen bilgilerden anlaşıldığına göre, NATO’nun Norveç’teki tatbikatında, Atatürk heykeli ve Tayyip Erdoğan fotoğrafı...

Olay garip, ama yine de “olmaz böyle şey” dedirtecek türden değil. İlk gelen bilgilerden anlaşıldığına göre, NATO’nun Norveç’teki tatbikatında, Atatürk heykeli ve Tayyip Erdoğan fotoğrafı ile simgelenen Türkiye düşman hedef olarak gösterilmiş, olayın öğrenilmesi üzerine de Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla 40 TSK personeli tatbikattan çekilmiş.
Daha sonra, skandalın ardından, Norveç ve NATO yetkililerinin özür dilemeleri ve ilgili kişilerin görevlerine son verildiğinin açıklanması Türkiye’de büyük bir tepkinin doğmasını engelleyemedi.
Cumhurbaşkanı’nın olmaz böyle ittifak,“Olmaz böyle müttefik” tepkisini muhalefet de paylaştı. Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri büyük tartışmalar yaratan Özgür Özel bile çok sert tepki koydu.
Tepkiler çok sert oldu, ama ne NATO’nun bir tatbikatta Türkiye’yi düşman güç olarak görmesi ne de Türkiye’de kamuoyunda NATO ittifakı üyeliği ve ABD ile ilişkilerinin ağır biçimde sorgulanması yadırgandı.
Çünkü son zamanlarda başta ABD ve NATO olmak üzere Türkiye’nin tüm Batı ile ittifakı ve ilişkileri tüm taraflarca ciddi olarak sorgulanmaktaydı.
Bu olay olmasa bile kamuoyu da Cumhurbaşkanı gibi “olmaz böyle müttefik, olmaz böyle ittifak” demektedir. Buradaki “olmaz”ın, aynı zamanda “olmaz olsun” temennisini de içerdiği konusunda en ufak bir kuşku da yoktur.

*** Yine kuşkulanılmaması gereken bir husus da aynı temenninin bize yönelik olarak karşı tarafça da dile getirilmekte olduğudur.
Rıza Sarraf davasının eski savcısı Preet Bharara’nın sözünü ettiğimiz haberle aynı günde Türk medyasına düşen, Dışişleri Bak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar