Belliydi

Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen bu hafta 'Belliydi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Böyle olacağı belliydi. AKP’nin her alanda iflas ettiğini her şey gösteriyordu. Bundan sonra da öyle olmaya mahkûm AKP geleneksel Denizli horoz dövüşleri organize etse bir Ortadoğu savaşı çıkarmayı başaracağını son olayla da kanıtlamıştır. Seçimlerle, sandık hareketleriyle, şununla, bununla ilgisi yok. AKP her türlü denetimi elinden kaçırmıştır. Bu defa da öyle olmuş Suudi Arabistan’la aramızda bir sorun yaratırken iç kamuoyunda da büyük tepkilere yol açmıştır.

Aslında her şey Suudilerin Türkiye’nin Süper Kupası’nı Suudi Arabistan’da oynatmak teklifinden doğmuştur. Riyad daha önce de İngiltere ve İtalya’dan bazı maçları kendi ülkesinde oynatma kararı vermiştir. Bu kez de 29 Aralık’ta Türkiye Süper Kupası’nı Suudi Arabistan’da oynatma kararı verilmiştir.

Girişim Türkiye’de medya ve spor dünyasında olumsuz karşılanmıştır. Böyle olması da şaşırtıcı değildir. Suudilerin bazı alanlardaki tutumları herkesçe bilinmektedir. Suudi yönetimlerin ülkemize gelişlerinde Anıtkabir’i ziyaret etmemeleri, bunu kaba bir şekilde açıklamaları herkesin malumudur. Spor karşılaşmaları öncesi seremonilerde de benzer bir yol tutmaktadırlar. Bu defa da öyle oldu. Suudiler Galatasaray ve Fenerbahçe’nin stada Atatürk tişörtleriyle gelmeleri ve ellerinde “Yurtta barış dünyada barış” pankartları taşımalarını kabul edemeyeceklerini söylemişlerdir.

İki taraf arasında müzakereler bir sonuç vermemiş, Suudiler, alışıldığı üzere çok katı davranmışlar, tavırlarını değiştirmemekte direnmişlerdir. Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri de bu alanda ileri sürdükleri koşulları değiştirmeyeceklerini söyleyip maça çıkmayı reddedince, TC ile Suudiler arasında bir sorun çıkmıştır. AKP’nin en son isteyeceği şey bu olsa gerek. AKP cinlik peşinde koşarken çarşafa dolanmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar