Bak gör neler olacak!

Tecrübeli diplomat ve politikacı (23- 24. dönem İstanbul ve Bursa milletvekili) Onur Öymen, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in çok önemli bir konuyu görüşmek için seçimler sonrası oluşacak...

Tecrübeli diplomat ve politikacı (23- 24. dönem İstanbul ve Bursa milletvekili) Onur Öymen, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in çok önemli bir konuyu görüşmek için seçimler sonrası oluşacak hükümeti bekleyip onlarla konuşması gerektiğini söylüyor haklı olarak. 
Sahi, Merkel Türkiye’yi tampon ülke yapmayı müzakere için neden alelacele bu iktidarla görüşmeyi yeğledi? Bunları dişine daha uygun bulduğundan olmasın! 
Türkiye’yi, tampon ülke konumuna sokacak olan bu yeni düzenleme ile bakıp görelim, neler olacak? 
- Türkiye’de milyonlarca Suriyeliyi barındırmak üzere mülteci kampları kurulacak. Bunların yüzde 20 kadarını Türkiye yapacak, gerisini BM ve AB inşa edecek. 
Bu sonuncularda kim egemen olacak? Bunların statüleri ne olacak? Yetki uyuşmazlıkları nasıl giderilecek? 
- 1991’in 16 Nisanı’nda Özal’ın kabul kararıyla, Irak’tan yoğun biçimde gelen resmen 460 bin, gerçekte 1 milyondan fazla Kürt mülteci yepyeni sosyal, etnik, siyasal sorunlar doğurmuştu. Uzmanlar PKK’nin gelişmesiyle bu göç arasındaki doğrudan bağlantıya dikkati çekiyorlar.

***

- Milyonu aşkın Suriyeli göçmenin gelmesiyle, ülkede yeni sosyal, ekonomik, politik, etnik sorunlar ortaya çıkacak. Türkiye, 1991 yılında gelen, Batılıların yazgılarına sağır kaldığı mültecilere kucağını açmasına, paralar dökmesine karşın kimseye yaranamamış, bir de haksız suçlamaların odağı haline gelmişti. Bu defa da kimseye yaranamayacağımızdan kuşkunuz olmasın! 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar