Ağaca tüneyen toplum

Nazife Kayacı’yı toplum, 30 Eylül günü, tırmandığı ağaçtan “Oraya gelebilir miyim?” diye işaretle soran görüntüsü televizyon ekranlarına düşünce tanıdı. O sırada...

Nazife Kayacı’yı toplum, 30 Eylül günü, tırmandığı ağaçtan “Oraya gelebilir miyim?” diye işaretle soran görüntüsü televizyon ekranlarına düşünce tanıdı.
O sırada Nazife Kayacı’nın eşi Ramazan Kayacı 15 aydır tutuklu bulunuyordu.
Erzurum’daki 9. Kolordu 109. Topçu Alayı 1. Topçu Taburu’nun eski komutanı Yarbay Ramazan Kayacı 15 Temmuz darbesinin ardından FETÖ’cü teşebbüse katılmaktan önce gözaltına alınmış, sonra da tutuklanmıştı..
Yarbay Ramazan Kayacı’nın içeri alındığı andan itibaren, kocasının masumiyetini anlatabilmek için amansız bir mücadeleye girişen Nazife Kayacı, son olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir açılış töreni vesilesiyle Erzurum’a geleceğini öğrenince, açılış töreninin yapılacağı yere koşmuş ama korumalar duvarını aşamayınca, son çare olarak Tayyip Bey’i uzaktan görebileceği ağacı kestirmiş gözüne ve tırmanmış...
Tören başlamak üzereyken, ağacın tepesinden kendisine garip işaretler yapan bir kadını gören Cumhurbaşkanı’nın yanına getirilmesi emri üzerine Nazife Hanım, kocasının masum olduğunu bir çırpıda anlatmış, Tayyip Bey de ilgililere talimatı vermiş:
- Bir baktıralım!

*** Nazife Hanım’ın öyküsü, o andan itibaren çocukları ve tahliye olan kocasıyla kucaklaştığı görüntülerle mutlu sona da ulaşan, toplumun şu sıralarda çok ihtiyaç duyduğu bir peri masalına dönüşmüş bulunuyor.
İlk görüntüleri ekranlara düştüğünden beri izlediğim olay bana Uğur Mumcu’nun 22 Mayıs 1974’te, Yeniortam’da yayımlanan “Hükümlü Eşlerine Saygıyla” yazısını anımsattı, açıp bir kez daha okudum.
Uğur, tutu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar