Acaba daha kaç M.Y. var?

Eğer, toplum yüksek yargının temyizi olmayan kararında, boş yere adalet ararken, adaletin en önemli güncel sorunu, savunmanın etek boyu oluyorsa, o ülke adalet açısından gerçekten çok sorunlu demektir...

Eğer bir ülkede adalet sorunluysa, o ülkede toplumsal yaşam ve selamet de çok ciddi tehditlerle karşı karşıya demektir.
Eğer bir ülkede devletin üç erki arasında kuvvetler ayrılığı ilkesi ayaklar altına alınıyor, yargı bağımsızlığı pervasızca çiğneniyorsa, o ülkede seçim olsa bile demokrasi yok demektir.
Eğer bir ülkede en üretken, en ileri kentin seçiminde kendini ifade eden milli irade, kamuoyunu doyurmayan, kendi üyelerini bile ikna edemeyen gerekçe denmesine bile olanak bulunmayan sözde gerekçelerle geçersiz kılınıyorsa, o ülkede hukuk güdük demektir.

***

Türkiye demokrasisi alil, “hafızası nisyan ile malul”, milli iradesi “benden başkasının hakkı olamaz”a mahkûm bir ülke olarak tüm yurttaşları için yaşanması zor bir ülke iken, özellikle kadın yurttaşları için daha da sorunludur.
Türkiye’de bizatihi kadın olmak başlı başına bir sorundur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar