A. Hakan olayında sorumlu kim?

Sonunda bu da oldu. Gazeteciler, mahkemelerde süründürüldükten, zindanlarda çürütüldükten, iktidarın patronlara talimatıyla, gazetelerinden atılıp sürüldükten, gazetelerinin önünde...

Sonunda bu da oldu. Gazeteciler, mahkemelerde süründürüldükten, zindanlarda çürütüldükten, iktidarın patronlara talimatıyla, gazetelerinden atılıp sürüldükten, gazetelerinin önünde kurşunlanıp öldürüldükten sonra, şimdi yazarların dövülerek sindirilme dönemi de açıldı. 
Ahmet Hakan’ın saldırıya uğraması beklenmeyen bir olay değildi. Zaten Hakan’ın avukatları Turgut Kazan ve Aslı Kazan, Star yazarı Cem Küçük’ün müvekkillerini ölümle tehdit etmesi üzerine koruma verilmesi için başvuru yapmışlardır. 
Başvuruya rağmen koruma verilmemiş ve Ahmet Hakan saldırıya uğramıştır. 
İstanbul valisi Vasip Şahin de geçmiş olsun derken, ihmallerini itiraf etmiştir. 
Tıpkı Hrant Dink olayındaki gibi, burada da devletin hizmet kusuru vardır.

***

Kaldı ki, A. Hakan’ın avukatları talepte bulunmasalardı bile, devletin koruma vermesi gerekirdi. Sürekli tehditlere maruz kalan bu arkadaşımızın tehlike altında olduğu herkesin malumuydu. Gerginliğin böylesine arttığı bir ortamda, özellikle muhalif gazetecilerin, güvenliklerini sağlamak devletin görevidir. 
Devletin asli görevini yerine getirmesi için vatandaşın talebi şart değildir. 
Basın özgürlüğü, devletin erkini özgürlüklerini bastırmak yönünde kullanmamasının yanı sıra, özgürlük tehdit altında olduğunda özgürlüğün kullanım alanının temizlenmesi, olayımızda, saldırganların caydırılması amacıyla erkini kullanarak müdahalesini de içerir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar