30 Ağustos 2019

Bugün, 30 Ağustos zaferinin 97. yıldönümü vesilesiyle, gazeteniz Cumhuriyet zengin bir içerik ile çıkıyor. Beğenirsiniz umarım. Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlanmasının...

Bugün, 30 Ağustos zaferinin 97. yıldönümü vesilesiyle, gazeteniz Cumhuriyet zengin bir içerik ile çıkıyor.
Beğenirsiniz umarım.
Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlanmasının yıldönümü olan 30 Ağustos, TSK’de YAŞ (Yüksek Askeri Şûra) kararıyla kesinleşen tayin ve terfilerin, nöbet değişikliklerinin de resmen uygulandığı tarih olduğundan bir anlamda TSK günü olarak da kabul edilirdi.
YAŞ toplantıları, siyasi yaşamın önemli bir parçası olarak, politikacılar ve de kamuoyu tarafından büyük bir ilgiyle izlenir, gazete sayfaları veya televizyon ekranlarında, toplantıda oval masa etrafına dizilmiş üniformalı çoğunluk karşısında sınava girmiş öğrenci görüntüsü veren sivil iktidar mensuplarının yüz ifadelerinden anlamlar çıkarmaya çalışılırdı.
Artık, “askeri vesayet dönemi” olarak nitelenen o günler geride kalmış durumda.
Artık baş sayfalardaki ve ekranlardaki görüntülerde üniformalılar çoğunlukta değil, iyice azınlıkta ve Anıtkabir kortejinin de arka sıralarındalar.

*** Artık Milli Güvenlik Kurulu ve YAŞ’ın yapıları değişti. Asker üye sayısı azaltılırken, sivil üyelerin sayısı karar yetkisinin tümüyle bu sonuncuların inisiyatifine geçecek biçimde değişti.
Askeri yapı Milli Savunma ve İçişleri bakanlarına bağlandı. Ve artık bakanlar, fiilen etkili, sesleri çıkar, sözlerine kulak verilir hale geldiler.
TSK’nin personel yapısı değiştirildi.
Askeri liseler, hastaneler, mahkemeler kapatıldı, askeri fabrikalar özelleştirildi.
Harp okulları ve akademiler Savunma Üniversitesi adı altında toplandı, eğitim ve öğretimde köklü değişikliklere gidildi.
A...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 629 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 188 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 87 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 68 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 279 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar