‘Erkeğin okumuşu kadı kadının okumuşu cadı’

4 Eylül Salı günü bu köşede çıkan “Atatürkçülüğe dönüş” yazısı şöyle bitiyordu: “Görünen o ki biat kültürünü kökleştirme amacına...

4 Eylül Salı günü bu köşede çıkan “Atatürkçülüğe dönüş” yazısı şöyle bitiyordu:
“Görünen o ki biat kültürünü kökleştirme amacına yönelik, dogmacı, ezberci, tabularla dolu, hurafeleri yücelten bir milli eğitim, bundan böyle Atatürkçülük etiketiyle sunulmaya çalışılacaktır.
Yerseniz!”
Gözlemi doğrulayan haber çok gecikmeden geldi. 9 Eylül tarihli Cumhuriyet’te
belirtildiği üzere, “öğrencilerin tercih etmek zorunda oldukları imam hatip okulları sayısı 253, imam hatip ortaokulu sayısı 557 artırılırken genel ortaokul, lise ve bunların öğrenci sayısı azaltılıyordu”.
Bilindiği gibi, velilerin çoğunluğu, çocuklarının imam hatiplere gitmesini istemediği halde eğitimi tümüyle dinselleştirmek amacını güden MEB, insanları bu tercihi yapmaya icbar edecek zorlamalar peşindeydi. Son haber bunun yeni bir örneği.
Öğrenciler Anadolu liselerini tercih ederken bunların sayısı azaltılıyor ve talep olmayan imam hatipler sürekli artırılıyor.

*** Yine Cumhuriyet’te geçen salı yayımlanan son haberde belirtildiğine göre MEB’in, okulların açılması ve kapanmasına ilişkin esasları düzenleyen yönetmeliğindeki “çok programlı Anadolu lisesi, teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır” maddesi kaldırılarak, karma eğitimden harem-selamlık eğitime dönüşün önündeki en büyük engel aşılmış bulunmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve bizzat Milli Eğitim Bakanı, karma eğitimin kaldırılmadığını, yine var olduğunu söylüyorlar.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da aynı yönde bir açıklama yaptı:
-Karma...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 212 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 178 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 84 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 66 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar